بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر

چگونه فیلتر جاروبرقی را تمیز کنیم

داشتن جاروبرقی یکی از مهم‌ترین نیازهای انسان یعنی پاکیزگی و نظافت را رفع خواهد کرد. به همین دلیل است که وجود یکی از این دستگاه‌ها با هر نوع طراحی یا امکاناتی لازم اس اما برای استفاده از این دستگاه و عملکرد بهتر آن نیاز است که یک‌سری اقدامات در جهت سلامت و طول عمر آن هم انجام بگیرد. تمیز کردن فیلتر جاروبرقی یکی از این اقدامات است.

به‌طور کلی هر جاروبرقی دارای 2 فیلتر است که یکی از آن‌ها برای جلوگیری از ورود گردوغبار در موتور دستگاه است که پشت کیسه جارو قرار دارد و دیگری هم برای جذب بیشتر آلودگی‌ها در پشت دستگاه نصب شده است. برای بررسی روش‌های تمیزکردن این فیلترها تا پایان مقاله همراه ما باشید.

انواع فیلتر جارو برقی

ازآن‌جایی‌که نقش اصلی فیلترها در جاروبرقی به دام انداختن ذرات گردوغبار و آلودگی است، میزان و قدرت این جذب بسیار به نوع فیلترها بستگی دارد. برای دانستن نکاتی در جهت شستن فیلتر جاروبرقی، شناخت انواع آن‌ها امری ضروری محسوب می‌شود. جاروبرقی‌های خانگی از 2 فیلتر استفاده می‌کنند:

  • فیلتر هوا
  • فیلتر هپا

فیلتر هوا همان فیلتری است که پشت کیسه جاروبرقی و در جلو موتور قرار می‌گیرد. وجود این فیلتر برای جلوگیری از ورود گردوغبار به داخل موتور بسیار ضروری است. معمولا فیلترهای هپا از لایه اولیه و ثانویه تشکیل می‌شوند. لایه اولیه از نوع کیسه‌ای، ستاره‌ای و کارتریجی است و برای بالا رفتن ایمنی از لایه دوم فیلتر هم استفاده می‌کنند.

فیلتر هپا بیشتر در رو یا پشت دستگاه قرار می‌گیرد و وظیفه جلوگیری از ورود هوای آلوده در داخل محفظه دستگاه به بیرون را به عهده دارد. هنگام خرید فیلتر هپا به این نکته توجه کنید که قابل شست‌وشو باشند، چراکه با خرید فیلترهای غیرقابل شست‌شو و با قرارگرفتن در معرض رطوبت، بافت اولیه خود را از دست می‌دهند.

بهترین روش ها برای تمیز کردن فیلتر جارو برقی

چگونه فیلتر جاروبرقی را تمیز کنیم

از آن‌جایی‌که مدل‌های مختلف بسیاری در فیلترهای جاروبرقی وجود دارد روش‌های شست‌وشو و تمیزکردن آن‌ها هم بسیار متفاوت است و عوامل مهمی می‌تواند رو آن تاثیرگذار باشد. این روش‌ها و عوامل تاثیرگذار شامل موارد زیر می‌شوند:

  • زمان شست‌وشوی فیلتر
  • تعویض فیلتر
  • گردگیری‌کردن فیلتر
  • شستن فیلتر

زمان شست و شو فیلتر جارو برقی

بهترین زمان برای شستن فیلترهای جاروبرقی بستگی به برند جارو و جنس فیلتر دارد. معمولا به افراد توصیه می‌شود که بعداز هر 3 یا 4 بار استفاده از جاروبرقی، فیلترها را تعویض یا بشورند. بسته به نوع استفاده از این وسیله می‌توانید هر 3 ماه یک بار هم شست‌وشوی فیلترها را انجام دهید.

تعویض فیلتر جارو برقی

در بسیاری از مواقع که دسترسی به شست‌وشو فیلتر نداشته باشید و به‌صورت مکرر تا 5 یا 6 ماه فیلتر را تمیز نکردید، فیلتر جارو برقی شما تنها با یک شست‌وشو تمیز نخواهد شد. در این مواقع پیشنهاد می‌کنیم که فیلتر دستگاه خود را تعویض کنید.

گردگیری کردن فیلتر

انواع برندهای موجود در بازار برای ساخت جاروبرقی‌های خود سیستم شست‌وشوی فیلتر را تعبیه نکرده‌اند. استفاده از این برندها شما را مجبور به بهره‌مندی از سیستم گردگیری فیلترها می‌کند. اگر برروی فیلتر دستگاه‌تان حرف W نوشته نشده باشد، این به آن معنی است که فیلتر شما قابل شست‌وشو نیست. بهتر است در این مواقع آن را از دستگاه خارج کرده و با تکان‌دادن آن را غبارگیری کنید.

شستن فیلتر

شستن فیلترها در مواقعی که قابل شست‌وشو باشند، بسیار ساده است. فقط باید آن را از دستگاه خارج کنید و با تکاندن گردوغبارش را بگیرید، سپس با گذاشتن در یک ظرف آب با مواد شوینده آن را بشویید و در زیر آفتاب بگذارید تا خشک شود. بعد از خشک ‌شدن می‌توانید مثل روز اول از آن استفاده کنید.

دلایل مهم برای تعویض فیلترر جارو برقی

نظافت جاروبرقی‌ها نه‌تنها به سلامت و عمر دستگاه کمک می‌کند، بلکه این تمیزی روی مکش و قدرت دستگاه هم اثر می‌گذارد. تعویض یا تمیزنکردن فیلتر در جاروبرقی‌ها امکان بروز مشکلاتی را در استفاده از این وسیله برایتان به‌وجود خواهد آورد.

تمیز نبودن فیلتر جاروبرقی و پر بودن کیسه آن سبب بروز برخی اختلالات در عملکرد این دستگاه می‌شود. در بیشتر مواقع اگر فیلتر به اندازه لازم تمیز نباشد که مانع ورود گردوخاک در موتور شود، امکان خاموشی جاروبرقی بسیار زیاد است. پربودن کیسه هم باعث کاهش قدرت و مکش جارو شده و فرایند نظافت و جارو کشیدن به خوبی انجام نمی‌شود.

ترفندهای لازم برای تشخیص کثیف شدن فیلتر

چگونه فیلتر جاروبرقی را تمیز کنیم

برای این که متوجه شوید فیلتر جاروبرقی شما کثیف است، نیاز ندارید دائما دستگاه را باز کنید تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهید. تنها با دانستن چند نکته خواهید فهمید چه زمانی فیلتر شما نیاز به شست‌وشو دارد.

اگر هنگام کار با جاروبرقی متوجه بویی بد و کهنه از دستگاه شوید، به احتمال زیاد فیلتر شما نیاز به تمیزی و غبارگیری داشته باشد.

کثیف‌ بودن فیلتر یکی از دلایل مهم در کاهش قدرت مکش جاروبرقی محسوب می‌شود. اگر هنگام استفاده از جاروبرقی قدرت مکش دستگاه کاهش پیدا کرد و از خالی بودن کیسه هم اطمینان داشتید، قطع به یقین فیلترتان کثیف است.

به‌طور معمول این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که برای بالا بردن طول عمر جاروبرقی خود، حتما هر 5 یا 6 ماه یک بار فیلترهای جاروبرقی را به‌کل تعویض کنید. این یکی از بهترین راه‌ها برای نظافت و سلامت دستگاه محسوب می‌شود.

نکات مهم در تمیزکردن فیلترهای کاغذی و فومی

همان‌طور که قبلا گفته شد، بسته به نوع جاروبرقی‌ها، فیلترها هم با جنس‌های متنوعی ساخته می‌شوند و برای تمیزکردنشان باید به نکات مربوط به آن‌ها توجه داشته باشید.

فیلترهای کاغذی معمولا یک بار مصرف هستند، اما در مواقعی که خیلی کثیف نشده باشند، می‌توانید آن‌ها را از دستگاه خارج کرده و با استفاده از برسی نرم، گردوغبار روی فیلتر را از بین ببرید و مجدد داخل دستگاه بگذارید. اما فیلترهای فومی را کافی ‌است در یک ظرف آب با شوینده انداخته و آب آن را تخلیه کنید.

جمع بندی

تمیز بودن فیلترها در ماشین‌های جاروبرقی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید هنگام کار با این دستگاه‌ها در نظر داشته باشید. اگر تمیز کردن این فیلترها بنا بر دلایلی در مدت‌زمانی طولانی انجام بگیرد، امکان ایجاد خسارت‌هایی به جارو برقی حتما وجود خواهد داشت.

از آن‌جایی‌که جنس این محصولات هم بسیار خاص هستند و در بسیاری از مواقع قابل شست‌وشو نیستند، باید بهترین روش‌ها را برای تمیزکردن آن‌ها به کار بگیرید.



به این مطلب امتیاز دهید:
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)
بنر
بنر

نظرات شما:

گالری جذاب امروز در سوربان