بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
ترک‌ پوستی که بانام استریا نیز شناخته می‌شوند، معمولاً ترک‌های پوستی قرمز و یا مایل به سفید هستند که بر روی نقاط خاصی از بدن ایجاد می‌شوند.

در این مقاله قصد داریم علت ترک خوردن پوست را بررسی کنیم. متاسفانه بسیاری از افرادی که به طور ناگهانی دچار اضافه وزن یا لاغری می‌شوند، با ترک‌های پوستی مواجه می‌شوند. این ترک‌ها در دوران بارداری به اوج خود می‌رسد. به راستی علت ترک خوردن پوست بدن چیست و چطور درمان میشود؟

همانطور که مستحضر هستید یکی از شایع‌ترین دلایلی که منجر به ترک خوردن پوست بدن در نواحی مختلف می شود فرایند ناگهانی چاقی یا لاغری است. البته برخی نیز بر این باورند که ژنتیک تاثیر زیادی در بروز این امر دارد. اگر شما نیز به تازگی دچار این عارضه شده‌اید، ما را تا انتهای مطلب از سوربان همراهی کنید تا اطلاعات مهمی درباره آن ارائه دهیم.

چرا پوستمون ترک میخوره + علت، علائم و روش های درمان قطعی و دائمی خانگی و کلینیکی

ترک پوستی چیست؟

ترک های پوستی تحت عناوین استریا یا استرچ مارک شناخته می شوند. در واقع این نوع ترک های پوستی در پی نازک شدن یا فرورفتگی‌های مختلف رخ می‌دهند. به طوری که پس از مدتی به شکل‌ خط‌های راه‌راه و رده‌رده در مناطقی مانند سینه، ران، شکم، باسن و پهلو ها ظاهر می‌شوند.

همانطور که اشاره کردیم مهمترین عاملی که می تواند موجب بروز استریا در نواحی مختلف بدن شود، کشیده شدن پوست می‌باشد. بدیهی است که کشیده شدن پوست در هنگام چاقی، لاغری یا بارداری اتفاق می افتد. البته ناگفته نماند که یکی از عواملی که می تواند باعث ایجاد استریا یا ترک خوردن پوست شود کمبود الاستین یا کلاژن در پوست است. این نوع ترک ها در ابتدا به رنگ های قرمز یا بنفش ظاهر خواهند شد و بعد از گذشت مدتی هم‌رنگ پوست می‌شوند.

چرا پوستمون ترک میخوره؟

1. خشکی پوست

یکی از شایع‌ترین دلایل ایجاد ترک در نواحی مختلف بدن، خشکی پوست می باشد. پوست در حالت طبیعی دارای مقداری چربی و رطوبت است و همین امر می تواند پوست را شاداب و سالم نگه دارد. اما در صورتی که یکی از این دو عامل به دلایلی در بدن به درستی تامین نگردد، پوست خشک می‌شود که در نتیجه ترک هایی بر روی آن ایجاد خواهد شد. اما خشکی پوست به چه عواملی بستگی دارد؟ در واقع خشکی پوست می تواند به علت مصرف دارو، سرمای هوا، مواد شیمیایی و … باشد.

  • سرمای هوا

پوست انسان در زمستان به دلیل برودت شدید هوا با کاهش رطوب طبیعی خود همراه می شود. این امر موجب می شود تا پوست خشک شود. برای جلوگیری از بروز این امر بهتر است هنگام خروج از خانه از ماسک، دستکش و لباس گرم استفاده کنید. همچنین می‌توانید پوست خود را آغشته به کرم های مرطوب کننده نمایید.

  • مصرف دارو

داروها نیز در خشکی پوست همانطور که اشاره شد بی تاثیر نیستند. به طور کلی مصرف هر دارویی عوارض دارد. یکی از این عوارض نیز می‌تواند کاهش سطح رطوبت و چربی طبیعی پوست باشد. به عنوان مثال، مصرف داروی راکوتان می تواند پوست را خشک کند. این دارو برای از بین بردن جوش های صورت استفاده می شود و همانطور که اشاره شد عوارض جانبی مختلفی نظیر خشکی پوست و خشکی چشم به همراه خواهد داشت.

  • مواد شوینده غیراستاندارد

یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث خشکی پوست شود استفاده از مواد شوینده می باشد. مواد شوینده با توجه به ترکیباتی که به همراه دارد در دراز مدت می تواند باعث خشکی پوست شود و رطوبت پوست را از بین ببرد. اما جالب است بدانید که رطوبت بیش از حد پوست نیز می تواند پوست را تحریک کند. بنابراین سعی کنید تعادل را در مصرف مرطوب کننده رعایت کنید تا پوست شما تحریک و با مشکلات پوستی گوناگون رو به رو نشود.

2. بارداری

اما نکته دیگری که در رابطه با ترک های پوستی باید به آن توجه داشت دوران بارداری یا شیردهی است. در این دوره ترک‌هایی بر روی پوست ایجاد خواهد شد و همین امر این سوال را برای بسیاری از افراد ایجاد خواهد کرد که علت ترک خوردن پوست بدن چیست و چطور درمان میشود؟  ناگفته نماند که پارامتری هایی مثل ژنتیک نیز بر بروز ترک هایی بر روی پوست تاثیر گذار می باشد.

چرا پوستمون ترک میخوره + علت، علائم و روش های درمان قطعی و دائمی خانگی و کلینیکی

3. مشکلات هورمونی

عوامل ژنیتکی و موروثی، تغییرات هورمونی، ترشح هورمون کورتیزون و جنسیت یکی دیگر از عوامل مهم در رابطه با ترک های پوستی به شمار می‌روند. احتمال بروز این ترک‌ها در زنان بیشتر است. زیرا آن‌ها در معرض تغییرات هورمونی شدیدی قرار دارند که علت اصلی آن نیز بارداری و پریودی است.

4. چاقی یا لاغری ناگهانی

برخی از افراد بدون در نظر گرفتن اصول لاغری یا اضافه وزن اقدام به مصرف داروها و رژیم‌های سخت غذایی می‌کنند. این امر باعث می‌شود تا ظرف مدت بسیار کوتاهی وزن خود را از دست داده یا به آن اضافه کنند. از آنجایی که پوست در این شرایط با شوک بزرگی مواجه می‌شود، ممکن است نتواند سلول‌های مورد نظر را در زمان مناسب تولید کند و همین مسئله موجبات ایجاد ترک های پوستی را فراهم می کند.

درمان ترک های پوستی

درمان های مختلفی برای از بین بردن ترک های پوستی وجود دارد که به دو روش خانگی و پزشکی انجام می‌شود. اما قبل از هرگونه اقدام باید منشاء یا علت بروز این ترک های پوستی شناسایی شوند. زیرا در صورتی که علت به خوبی تشخیص داده نشود، درمان بی‌نتیجه خواهد ماند. در ادامه مهمترین روش‌های درمانی برای از بین بردن ترک‌های پوستی آورده شده‌اند.

۱. کرم یا پماد های مرطوب کننده

یکی از عواملی که می تواند ترک های پوستی را کاهش دهد استفاده از پماد یا کرم های مرطوب کننده می باشد. همانطور که اشاره شد خشکی پوست یکی از عواملی به شمار می رود که می تواند بر ایجاد ترک های پوستی موثر باشد و به همین منظور باید از کرم ها یا پماد ها مرطوب کننده استفاده کرد تا خشکی پوست را از بین برد.

هیدارته کردن پوست به بازسازی و جلوگیری از بروز انواع مشکلات پوستی می‌انجامد. نحوه استفاده از این نوع کرم ها نیز آسان است. به طوری که می توانید آن‌ها را به صورت موضعی بر روی پوست خود استعمال کنید. بهتر است ناحیه مورد نظر را برای دریافت تاثیر بیشتر با استفاده از باند یا گاز استریل فیکس کنید.

چرا پوستمون ترک میخوره + علت، علائم و روش های درمان قطعی و دائمی خانگی و کلینیکی

۲. کرم هیدروکورتیزون موضعی

یکی دیگر از راهکارهایی که می توان از طریق آن تحریک‌پذیری یا التهاب پوست را کاهش داد استفاده از این کرم می باشد. کرم هیدروکورتیزون معمولاً با دستور پزشک تجویز می شود و بدون نسخه نمی توان آن را تهیه کرد. این نوع کرم دارای کورتیکواستروئید است که با نفوذ به پوست قسمت‌های تحریک شده و آسیب دیده را بهبود می‌بخشد.

بهترین زمان برای درمان ترک های پوستی

برای درمان و دریافت نتیجه بهتر باید در همان هفته‌های اول به پزشک متخصص مراجعه کرد. در صورتی که اوایل پیدایش این نوع ترک ها باشد، می‌توانید با استفاده از درمان های خانگی این مشکل را رفع کنید. اما در صورتی که چند هفته از پیدایش این نوع ترک ها بر روی پوستتان می‌گذرد، درمان های خانگی شاید نتیجه مطلوب و موثری برای شما به همراه نداشته باشد. از این رو بهتر است به پزشک متخصص برای بررسی علت بروز این عارضه و درمان آن مراجعه کنید تا در نهایت نتیجه مطلوبی از درمان داشته باشید.

نحوه درمان ترک های پوستی

همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردیم یکی از راه هایی که می توان از طریق آن ترک های پوستی را از بین برد درمان های ساده و خانگی است. اما در برخی از شرایط این نوع درمان ها کارساز نیستند و برای از بین بردن آن‌ها حتماً باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد. لذا در صورتی که این نوع ترک ها از نوع استریا باشند، درمان های خانگی بر روی آن‌ها جواب نخواهد داد. اما در صورتی که از نوع دیگری باشد با استفاده از چند روش خانگی می توان آن را بهبود بخشید.

اگر به پزشک مراجعه کنید، احتمالا آزمایشاتی را برای شما تجویز می‌کند. این آزمایشات در روند تشخیص نوع و علت بروز ترک های روی پوست کمک می‌کنند.

در صورتی که بعد از بررسی‌های اولیه منشاء ایجاد این نوع ترک ها مشخص شود، پزشک داروهایی تجویز خواهد کرد. با این حال، اگر داروها تاثیرگذار نباشند پزشک به سراغ راهکار نهایی یعنی “لیزر” می رود. لیزر علاوه بر مصارف مختلفی که در حوزه پزشکی دارد در از بین بردن ترک ها نیز تاثیرگذار می باشد. به همین منظور می توان از این نوع درمان برای رفع و از بین بردن ترک ها استفاده کرد.

چرا پوستمون ترک میخوره + علت، علائم و روش های درمان قطعی و دائمی خانگی و کلینیکی

درمان ترک های پوستی با استفاده از لیزر

در این بخش قصد داریم تا توضیحات جامعی در رابطه با لیزر پوست ارائه دهیم.

  • لیزر فرکسل

این نوع لیزر یکی از راه‌های درمانی تاثیرگذار و مناسب به شمار می رود. چراکه این لیزر متناسب با پوست هایی است که آسیب هایی به بافت آن ها رسیده است و از این رو این روش می تواند تاثیر بالا و بازدهی خوبی برای فرد به همراه داشته باشد. لیزر فرکسل یکی از بهترین و موثر ترین راه‌های جوانسازی یا ترمیم پوست های آسیب دیده به شمار می رود. به همین علت برای درمان ترک های پوستی بسیار اثربخش می باشد.

  • لیزر فرکشنال

این نوع لیزر نیز همانند سایر روش ها یکی از راهکارهای موثری به شمار می رود که می توان از طریق آن ترک های پوستی را از بین برد. عملکرد لیزر فرکشنال مشابه با لیزر فرکسل است، با این تفاوت که توان و قدرت بالاتری نسبت به آن دارد و برای از بین بردن ترک های بارداری و زخم‌های سفید موثر می‌باشد.

یکی از بارزترین مزایای این دستگاه‌ سفت کردن پوست و ترمیم بافت آن در حین انجام لیزر می باشد. با استفاده از این نوع لیزرها بافت پوست سفت می‌شود. امری که موجب از بین رفتن افتادگی و شل بودن پوست می شود. این روش علاوه بر مناسب بودن برای ترک های بارداری می تواند برای افرادی که دچار چاقی و لاغری ناگهانی شده‌اند نیز موثر باشد.

چرا پوستمون ترک میخوره + علت، علائم و روش های درمان قطعی و دائمی خانگی و کلینیکی

اصولاً افرادی که به صورت ناگهانی وزن کم می کنند دچار ترک های متعدد و افتادگی یا شل شدن پوست می شوند. به همین سبب، شما می‌توانید با استفاده از لیزر فرکشنال پوست‌های شل و افتاده خود را ترمیم و سفت کنید.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که لیزر فرکشنال با عملکردی که  به همراه دارد به نوعی پوست را تحریک خواهد کرد تا شروع به تولید کلاژن و الاستین کند. همین امر باعث می شود تا پوست شروع به ترمیم خود کند و ترک‌های پوستی را به مرور از بین ببرد. ناگفته نماند که این لیزر برای ترک های استریا کاربرد دارد و مناسب‌ترین گزینه در بین لیزرها برای ترک های استریا به شمار می رود.

  • لیزر آر اف فرکشنال سوزنی

همانطور که مستحضر هستید ترک های پوستی به دلیل کمبود کلاژن در پوست ایجاد می‌شوند. هرچه زمان بیشتری از پیدایش یا به نوعی ایجاد این نوع ترک ها بر روی پوست بگذرد ترک ها عمیق‌تر خواهند شد. اغلب متخصصین پوست و مو بر این باورند که این روش یعنی لیزر آر اف فرکشنال می تواند تاثیر بی نظیری جهت رفع ترک های پوستی داشته باشد. به گونه‌ای که ترک های پوستی استرچ مارک و استریا را به صورت کامل بهبود بخشد.

این روش با استفاده از سوزن ریزی که به دستگاه متصل است انجام می شود. به این شکل که سوزن در نواحی مورد نظر وارد خواهد شد و با استفاده از امواج قدرتمندی که به همراه دارد اقدام به گرم کردن ناحیه مورد نظر خواهد کرد. این عمل باعث می شود تا سوزنی که در قسمت درم پوست وارد شده است با تولید گرما پوست را تحریک کند و با استفاده از آن کلاژن سازی اتفاق بیافتد.

به همین ترتیب کلاژن از دست رفته پوست که باعث ایجاد ترک های پوستی شده است دو مرتبه شروع به ترمیم پوست خواهد کرد. بعد از مدتی نیز پوست مجددا جوانی و طروات خود را به دست خواهد آورد و ترک هایی که بر روی آن ایجاد شده اند نیز برطرف خواهند شد.

چرا پوستمون ترک میخوره + علت، علائم و روش های درمان قطعی و دائمی خانگی و کلینیکی

  • استفاده از کربن دی اکسید

یکی دیگر از روش هایی که برای از بین بردن ترک های پوستی از نوع استریا یا استرچ مارک مناسب است، استفاده از روش های مشخصی است که کربن دی اکسید را به داخل پوست هدایت می‌کنند. با انجام این عمل سلول های پوست با کمبود اکسیژن مواجه خواهند شد و به همین منظور بدن به این نواحی مواد مغذی و مورد نیاز را ارسال می کند. این امر باعث می شود تا پوست فرایند بازسازی یا بهتر است بگوییم جوانسازی را انجام دهد.

کلام آخر

در این مطلب پاسخ سوال علت ترک خوردن پوست بدن چیست و چطور درمان میشود را ارائه کردیم. همچنین توضیحاتی در رابطه با آن خدمت شما عزیزان ارائه کردیم و اذعان داشتیم که ترک های پوستی علل مختلفی را در بر خواهند گرفت. این علل شامل اختلالات هورمونی، چاقی یا لاغری ناگهانی، ژنتیک، بارداری، خشکی پوست، کمبود کلاژن و …  می‌شوند.

به همین منظور توضیحاتی در این زمینه ارائه کردیم و چند روش خانگی نیز برای رفع این نوع عارضه ها بیان کردیم. به طور کلی، منشا بروز ترک هایی پوستی باید بلافاصله پیدا و درمان شوند. در غیر این صورت ممکن است پروسه درمان را طولانی کنند. بهترین راه برای درمان ترک های پوستی استفاده از لیزر فرکشنال است.



به این مطلب امتیاز دهید:
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)
بنر
بنر

نظرات شما:

عناوین جذاب امروز