خواستگاری مدرن بهتره یا سنتی
سوالی که برای اکثر دختران و پسران جوان پیش میآید این است که بهترین نوع خواستگاری و آشنایی پیش از ازدواج کدام است آیا خواستگاری سنتی بهتر است یا مدرن؟
اگر شما نیز درگیر این سوال هستید مطالعه این مقاله از سایت سوربان را از دست ندهید چراکه در ادامه قصد داریم به مقایسه کامل خواستگاری سنتی و مدرن بپردازیم.
خواستگاری مدرن و سنتی هر کدام مزایا و معایبی دارند آشنایی با این موارد به شما کمک میکند در هر شرایطی به انتخاب بهتری برسید.
خواستگاری سنتی یا مدرن؟
احتمالا شما نیز از مادربزرگ خود شنیده اید که اولین بار سر سفره عقد توانست صورت همسر خود را ببیند از این مدل ازدواج های سنتی به وفور در اطرافیان خود و یا حداقل در فیلم و سریال های گوناگون دیده ایم.
اما امروزه سبک و سیاق ازدواج ها آنقدر تغییر کرده است که حتی در برخی موارد بازار شوخی و خنده را نیز در فضای مجازی حسابی داغ کرده برای مثال حتما این را شنیده اید که قدیم تر ها جلسه خواستگاری برای معارفه دختر و پسر به یکدیگر بود اما امروزه در این جلسه والدین دختر و پسر به همدیگر معرفی میشوند!
اوایل کنار آمدن با این موضوع برای خانواده ها و اطرافیان بسیار سخت بود اما با گذشت زمان خیلی از خانواده ها با این مدل ازدواج کنار آمده و بر مقابل برخی دیگر نیز هنوز از موضع خود کوتاه نیامده و همچنان با این مدل ازدواج ها مشکل دارند.
نظر شما چیست؟ روزی که نوبت به ازدواج فرزندتان برسد منتظر مینشینید تا خودش بیاید و فرد انتخابی اش را به شما معرفی کند یا خودتان برای انتخاب همسر برای او دست به کار میشوید؟
خواستگاری سنتی چیست؟
خواستگاری سنتی که هنوز در برخی مناطق پابرجاست یک رسم قدیمی در ایران است که هنگامیکه پسر به سن ازدواج میرسید خانواده و اقوام او با مشورت یکدیگر دختری را برای هنسری او انتخاب میکردند و سپس به خواستگاری او میرفتند.
خانواده ها در جلسه خواستگاری در مورد مسائل مهمی مانند مهریه، جهیزیه و رسم و رسومات موجود صحبت میکنند دختر و پسر نیز در این جلسه برای اولین بار یکدیگر را میبینند و با هم آشنا میشوند.
خواستگاری مدرن چیست؟
خواستگاری مدرن نوع جدیدی از آشنایی پیش از ازدواج است که در آن دختر و پسر مدتی قبل با یکدیگر آشنا شده این مدل خواستگاری اخیرا بسیار رواج یافته و دلایل مختلفی دارد.
یکی از علل اصلی رواج یافتن این مدل خواستگاری تغییر نگرش ها در مورد ازدواج است، در گذشته که ازدواج سنتی وجود داشته خانواده ها نقش مهمی در انتخاب همسر برای فرزند خود داشتند اما امروزه افراد دلایل دیگری برای ازدواج دارند و بیشتر به دنبال عشق و عاطفه هستند و معتقدند که خود باید همسر خود را انتخاب کنند.
مورد دیگری که در رواج یافتن خواستگاری مدرن نقشی اساسی داشته دسترسی آسان افراد به یکدیکر است، امروزه با گسترش فضای مجازی و اینترنت افراد به راحتی میتوانند با افراد مختلفی از سراسر دنیا ارتباط برقرار کنند.
همین موضوع باعث شده تا افراد فرصت بیشتری برای آشنایی با افراد مختلف داشته باشند تا در نهایت هگسر مناسبی برای خود انتخاب کنند.
مقایسه خواستگاری سنتی و مدرن از ابعاد گوناگون
۱. میزان آشنایی
در خواستگاری سنتی دختر و پسر در جلسه خواستگاری برای اولین بار یکدیگر را میبینند و این جلسه اصولا کوتاه است و فرصت کافی برای رستیابی به شناخت کافی وجود نخواهد داشت. در نتیجه ممکن است دو طرف نتوانند به شناخت کافی از یکدیگر دست یابند و در ازدواج و زندگی مشترک خود دچار مشکل شوند.
در خواستگاری مدرن دختر و پسر از قبل مدتی با یکدیگر رفت و آمد کرده و با یکدیگر آشنا هستند این آشنایی میتواند از محیط های مختلف مانند دانشگاه، محل کار، فضای مجازی و... شکل بگیرد در نتیجه دو نفر شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر دارند و میتوانند برای زندگی مشترک خود بهتر تصمیم بگیرند.
۲. میزان تاثیر احساسات در ازدواج
میزان عشق و علاقه در خواستگاری سنتی به دلیل اینکه دختر و پسر در جلسه خواستگاری آشنا میشوند و یا اشنایی از طریق بستگان صورت میگیرد کمتر از روش خواستگاری مدرن است. و این موضوع باعث میشود دو طرف عاقلانه تصمیم گیری کنند.
اما در روش مدرن با توجه به اینکه آشنایی با هدفی غیر از ازدواج شکل میگیرد دو طرف تمایل به آشنایی با یکدیگر دارند و پس از گذشت مدتی با توجه به شناخت و علاقه ای که شکل میگیرد تصمیم به ازدواج میگیرند در نتیجه در طول مدت آشنایی ممکن است وابستگی بین دو طرف ایجاد شود و این احساسات و وابستگی باعث شود که نتوانند به طور منطقی در مورد ازدواج تصمیم بگیرند.
۳. میزان رسمیت
در خواستگاری سنتی معمولا محیط خیلی رسمی است به همین علت دو طرف احساس راحتی کمتری دارند و شاید نتوانند خود را به طور کامل بروز دهند.
اما در روش مدرن میزان رسمیت کمار است و به دلیل اینکه دو نفر در محیطی به غیر از خانواده با یکدیگر آشنا شدند با یکدیگر راحتتر هستند و میتوانند بهتر با هم صحبت کنند و در محیط ها و موقعیت های مختلف رفتار یکدیگر را بررسی می کنند.
۴. شناخت در محیط خانواده
با توجه به اینکه رفتار هر کس با توجه به محیطی که در آن قرار میگیرد ممکن است تغییر کند به همین خاطر در روش سنتی شما میتوانید با مشاهده رفتار فرد در محیط خانواده شناخت بهتری نسبت به او به دست آورید.
اما در روش مدرن با توجه به اینکه شناخت اولیه در محیطی جز خانواده صورت میگیرد و معمولا روابط به صورت پنهانی است احتمال نقش بازی کردن یا دورغ گفتن افراد بسیار زیاد است.
۵. امکان مشورت با خانواده
در روش خواستگاری مدرن با توجه به اینکه آشنایی در خارج از خانواده صورت میگیرد و ادامه دادن این رابطه برای بلندمدت ممکن است وابستگی به دنبال داشته باشد و سپس به ازدواج ختم شود امکان اینکه بتوانید با خانواده مشورت کنید وجود ندارد و در اینگونه روابط احساس بر منطق غلبه میکند.
اما در روش سنتی امکان بهره مندی از مشورت اعضای خانواده بیشتر وجود دارد.
کلام آخر
در این مقاله به طور مفصل در مورد خواستگاری سنتی و مدرن صحبت کردیم و از جهات گوناگون این دو را مورد بررسی قرار دادیم. در انتها اگر شما نیز در ابن باره نظری دارید خوشحال میشویم آن را در بخش نظرات با ما و سایر بازدیدکنندگان در میان بگذارید.