بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
برای آشنایی با لیست کامل مراحل عقد محضری و کارهای مهمی که باید انجام دهید در ادامه همراه ما باشید.

کارهایی که باید برای عقد محضری انجام دهید

بعد از مراحل انتخلب همسر، آشنایی، خواستگاری، شیرینی خوران و بله برون نوبت به برگزاری مراسم عقد میرسد. این روزها اکثر زوج های جوان و خانواده هایشان ترجیح میدهند مراسم عقد را نسبتا ساده و در یک محضر عقد و سالن عقد مناسب برگزار کنند.

اما خیلی از افراد از مراحل عقد محضری و نکات مهمی که باید بدانند مطلع نیستند از این جهت تصمیم گرفتیم در این مقاله از سایت سوربان ریز و درشت برگزاری یک مراسم عقد ایده آل در محضر عقد را برایتان تشریح کنیم تا هم از مراحل عقد محضری مطلع شوید و هم نکات مهمی که باید در این باره بدانید.

راهنمای کامل برگزاری عقد محضری در سال ۱۴۰۳ [مراحل، الزامات و نکات مهم]

پس برای اینکه با صفر تا صد برگزاری عقد محضری آشنا شوید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مراحل عقد محضری

۱. تعیین تاریخ دقیق

برای برگزاری عقد محضری اولین قدم تعیین تاریخ برای اینکار است هر دو خانواده باید با مشورت و توافق همدیکر تاریخی را برای برگزاری عقد انتخاب کنند.

نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که اگر اعیاد و یا مناسبت های خاصی را برای عقد انتخاب کردید باید حداقل از ۱ ماه زودتر اقدام به رزرو محضرخانه مورد نظر کنید.

۲. توافق بر سر هزینه های عقد

محضر و سالن عقد اصولا برای برگزاری جشن عقد نرخ هایی از قبل تعیین شده را دریافت میکنند پس لازم حتما درباره هزینه ها با مدیریت محضرخانه صحبت و توافق کنید.

معمولا هزینه های عقد در محضر با توجه به خدمات اضافه ای همچون اتاق عقد مجزا، سفره عقد، پذیرایی از میهمانان، عکاسی و فیلمبرداری ممکن است متغیر باشد. پیشنهاد می کنیم قبل از رزرو محضر، به دسترسی آسان و نزدیک بودن آن به محل زندگی خودتان و امکانات اولیه محضر توجه داشته باشید.

۳. دعوت از مهمانان

بعد از رزرو محضر عقد و توافق بر سر هزینه ها باید کسانی که میخواهید در مراسم عقد حضور داشته باشند را دعوت کنید معمولا برای عقد محضری جمعیت زیادی را دعوت نمیکنند و تنها اقوام نزدیک و درجه یک حضور را دعوت میکنند نه همه فامیل و اقوام دور و نزدیک!

راهنمای کامل برگزاری عقد محضری در سال ۱۴۰۳ [مراحل، الزامات و نکات مهم]

۴. خرید وسایل عقد

در قدم بعدی شما باید بودجه ای برای خرید وسایل عقد در نظر گرفته و طبق همان بودجه اقدام به خزید لوازم عقد محضری کنید.

با توجه به بودجه خود می توانید لیستی از مهم ترین خریدها مانند لباس، حلقه ازدواج، استند حلقه، آینه و شمعدان عروس، گیفت عقد، جام عسل، کله قند های کوچک تزیین شده، دسته گل عروس، نقل و نبات، شیرینی برای پذیرایی و محضر دار را برای عقدکنان در محضر تهیه کنید.

۵. هماهنگی با عکاس و فیلمبردار

اگر میخواهید از عقد خود عکس ها و فیلم هایی یادگاری داشته باشید باید با عکاس و فیلمبردار عروسی از قبل هماهنگ کنید تا در روز و ساعت مقرر در محضر عقد حاضر باشد و عکس و فیلم هایی زیبا را از شما به ثبت برساند.

۶. دریافت فرم مراجعه به مرکز بهداشت

۱۵ روز مانده به تاریخ عقد عروس و داماد باید به محضر عقد مراجعه کرده و فرم مراجعه به مرکز بهداشت را دریافت کنند بعد از دریافت این فرم آنها ۳۰ روز فرصت دارند تا مراحل خواسته شده را انجام داده و فرم را با تاییدیه و مهر مرکز بهداشت به دفتر عقد و ازدواج تحویل دهند.

۷. مراجعه به مرکز بهداشت

در مرحله بعد باید با در دست داشتن مدارکی مانند شناسنامه عروس و داماد، کارت ملی هایشان و شناسنامه پدر عروس به نزدیک ترین مرکز بهداشت مراجعه کرده و پس از پذیرش نوبتی برای انجام آزمایش خون بگیرید.

۸. انجام آزمایش های خون، ادرار و ژنتیک

عروس و داماد باید حداقل ۲ هفته قبل از عروسی برای انجام آزمایش های مربوطه اقدام کنند تا در صورت وجود مشکلاتی مانند کم خونی و... مجبور نباشند عقدشان را عقب بیندازند.

آزمایش های عقد شامل آزمایش خون، آزمایش ادرار و ژنتیک است که اگر دچار کم خونی باشید فرم شما تایید نمیشود و یک دوره درمانی برایتان در نظر گرفته میشود سپس با آزمایش مجدد و بهبود کم خونی فرم شما مهر و تایید میشود.

بعد از آزمایشات و جلسات مشاوره باید مدارک مهر شده را تحویل دفترخانه مدنظر قرار دهید.

راهنمای کامل برگزاری عقد محضری در سال ۱۴۰۳ [مراحل، الزامات و نکات مهم]

بعد از آزمایش خون، نمونه گیری ادرار با حضور یک ناظر انجام می شود. 72 ساعت قبل از این آزمایش باید از مصرف داروهای کدئین دار اجتناب کنید.

انجام آزمایش ژنتیک بستگی به این دارد که آیا در سوابق خانوادگیتان اختلال ژنتیکی وجود داشته یا خیر که در صورتیکه هیچگونه اختلال ژنتیکی در سوابق خانوادگیتان وجود نداشته شما ملزم به انجام این آزمایش نیستید.

۹. واکسن کزار

اگر قبلا واکسن کزاز را دریافت کرده باشید میتوانید مدارک آن را به مرکز بهداشت ارائه کنید اما اگر این مدرک را نداشته باشید باید این واکسن را تزریق کنید همچنین تزریق واکسن کزاز برای آقایانی که از زمان خدمت سربازی شان 10 سال بیشتر نگذشته باشد، لازم نیست.

کارهایی که باید برای عقد محضری انجام دهید

آماده کردن مدارک لازم برای عقد محضری

برای ثبت عقد لازم است مدارکی هنراه خود داشته باشید.

مدارک عقد محضری

مدارک مورد نیاز برای محضر شامل اصل شناسنامه زوجین و فتوکپی آن، کارت ملی زوجین با فتوکپی ، عکس 3*4 ، برگ جواب آزمایشگاه مبنی بر جوابیه آزمایشات ازدواج (شامل آزمایش اعتیاد، ایدز، تالاسمی، بیماری های مقاربتی و …) می باشد. اگر ازدواج اول عروس باشد، شناسنامه یا کارت ملی پدر عروس نیز الزامی است.

اگر پدر عروس در قید حیات نباشد، برگه فوت آن به علاوه شناسنامه جد پدری باید ارائه شود یا اینکه وکالت نامه رسمی به دفتر ثبت ازدواج داده خواهد شد. اگر عروس ازدواج دومش باشد، باید سند طلاق یا گواهی فوت ارائه گردد. به عنوان شهود عقد باید سه نفر مرد بالغ و عاقل به همراه شناسنامه و کارت ملی در محضر حضور یابند.

راهنمای کامل برگزاری عقد محضری در سال ۱۴۰۳ [مراحل، الزامات و نکات مهم]

پذیرایی عقد محضری

مهم‌ترین نکته برای پذیرایی عقد محضری انتخاب منو مورد علاقه خود برای مهمان هایتان است.البته در انتخاب منو ابتدا باید بودجه و تعداد مهمان های خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن منو و نحوه پذیرایی را انتخاب کنید.

در مرحله بعد باید انتخاب کنید که پذیرایی عقد محضری شام یا عصرانه است.اگر می خواهید پذیرایی هر دو عصرانه و شام را داشته باشید ابتدا با محضری انتخاب کنید که شامل هر دو این نوع خدمات باشند.زیرا انتخاب پذیرایی برای شام و عصرانه شامل خوراکی‌ها، شیرینی، میوه و غذا‌ها است.برخی پذیرایی عقد محضری شامل موارد زیر است.

اگر پذیرایی عقد عصرانه است:

  • شیرینی و کیک
  • پذیرایی به صورت سلف سرویس در ظروف و دیس‌های تزئین شده به انتخاب خودتان
  • نوشیدنی سرد و گرم
  • میوه
  • انواع فینگر فود

اگر پذیرایی عقد محضری بصورت شام باشد:

  • پذیرایی یا کِیتِرینگ غذا
  • طراحی و دیزاین میز سرو غذا و میز پذیرایی از مهمان‌ها
  • پذیرایی به صورت سلف سرویس یا توسط پرسنل کادر
  • انواع منو پذیرایی(شامل دسر،شیرینی،نوشیدنی)

نکات مهم برگزاری عقد محضری

راهنمای کامل برگزاری عقد محضری در سال ۱۴۰۳ [مراحل، الزامات و نکات مهم]

۱. حداقل از ۱ ماه قبل محضر عقد را رزرو کنید.

۲. حداقل از ۱۰ روز قبل از عقد لیست مهمانان را تهیه کنید.

۳. شب قبل از عقد تمام مدارک مورد نیاز را کنار بگذارید.

۴. قبل از عقد تمام شروط ضمن عقد را نهایی کنید.

کلام آخر

در انتها ضمن تشکر از همراهی شما ما در این مقاله مراحل عقد محضری و نکات مهمی که باید بدانید را برای شما تشریح کردیم امیدواریم توانسته باشید با مطالعه این مقاله پاسخ سوالاتی که در این باره دارید را دریافت کرده باشید.



به این مطلب امتیاز دهید:
(1 امتیاز , میانگین: 5.0 از 5)
بنر
بنر

نظرات شما:

گالری جذاب امروز در سوربان
مقالات جذاب امروز در سوربان