بچهدار شدن یکی از تصمیمات مهم زندگی است که زوجین میگیرند و قبل از آن قطعا باید آمادگیهای جسمی، روانی و فکری داشته باشند. یکی از مسائل مهم که باید در نظر گرفته شود، این است که بهترین زمان برای بچهدار شدن چه زمانی است؟ چه زمانی من و همسرم آمادگی پذیرفتن این مسئولیت را داریم؟
اگر میخواهید بارداری آرام و سالمی داشته باشید و سپس بعد از تولد فرزند نیز بتوانید زندگی خوبی داشته باشید و بسیار عالی او را تربیت کنید، باید بارداری آگاهانهای را شروع کنید یعنی زمانی باردار شوید که واقعا از هر لحاظ آمادگیاش را دارید و آگاه هستید. در این مقاله از سایت سوربان میخواهیم به شما کمک کنیم که ابتدا آمادگی های لازم برای بچهدار شدن را بدست بیاورید و بعد اقدام به بچه دار شدن بگیرید.
بهترین زمان برای بچه دار شدن بعد از ازدواج
اکر تصمیم به بچه دار شدن دارید و نمیدانید آمادگی های لازم برای داشتن فرزند را دارید یا نه در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مهمی را بخوانیم.
قبل از بچه دار شدن برنامه ریزی کنید.
بچهدار شدن، زن و مرد را به دنیای ناشناختهای میبرد چون افراد نمیدانند که بعد از بچهدار شدن زندگیشان چگونه خواهد بود. حتما زندگی دچار یک سری تغییرات میشود. مثل تغییرات در زمینه امور مالی، کاری و… بنابراین باید برای همه این موارد برنامهریزی قبلی داشته باشید. مثلا اگر شاغل هستید، بعد از بچهدار شدن شاید نتوانید تمام وقت در محل کار حاضر شوید، پس از قبل با مدیر خود صحبت کنید و به توافق برسید.
در زمینه امور مالی با همسرتان صحبت کنید و برنامهریزی کنید تا نگرانیهای مالی کمتری داشته باشید، در خصوص کارهای منزل هم با همسرتان صحبت کنید که به شما کمک کند تا دوران بارداری بهتری داشته باشید و بعد از به دنیا آمدن فرزند هم کارها تقسیمبندی شده باشد که بتوانید به خوبی مدیریتشان کنید. در جوانب دیگر زندگیتان نیز باید به همین صورت برنامهریزی کنید تا قبل از بارداری همه چیز مرتب باشد و خیالتان راحت باشد که بعد از بچهدار شدن هم مشکلی نخواهید داشت.
آیا میخواهید پدر و مادر کامل و بی نقصی باشید؟
شاید نگران باشید که نتوانید والد خوبی برای فرزندتان باشید، مخصوصا اگر اولین تجربه بچهدار شدنتان باشد، اما این نکته را بدانید که قرار نیست والد کاملی باشید چون اصلا واحد کامل وجود ندارد و بچهها هم به چنین مادر یا پدر بیمقصی نیاز ندارند. چیزی که فرزندان میخواهند، والدین متعهد و محبتآمیزی هستند که تمام تلاششان را میکنند که با فرزندان خوب و مناسب برخورد کنند تا کمترین آسیب به آنها وارد شود. میتوانید در زمینه تربیت فرزند و یا نحوه برخورد با بچهها، کتابهای مختلفی را مطالعه کنید.
در مورد مراقبت های دوران بارداری چقدر اطلاعات دارید؟
در دوران بارداری قطعا به مراقبت زیادی نیاز دارید. در این زمینه اطلاعاتی را کسب کنید تا بدانید که باید چه کارهایی انجام بدهید. مراقبتهایی مثل داشتن تغذیه سالم و مقوی، مدیتیشن، یوگا، ورزش، پیادهروی و استراحت و خواب کافی در دوران بارداری ضروری است.
همچنین مراقبتهای روانی هم در این دوران ضروری است. حتما باید با مشاور در ارتباط باشید تا بتوانید پیشگیری کنید از اضطراب و افسردگی دوران بارداری یا اگر دچارش شدید، بتوانید آن را درمان کنید. درواقع داشتن بهداشت و سلامت روانی و جسمانی در این دوران بسیار ضروری است.
در دوران حاملگی دعوا و بحث و جدل ممنوع!
استرس داشتن در دوران بارداری و داشتن مشکلات و دعواهای زیاد با همسر، در دوران بارداری معایب زیادی به همراه دارد و به سلامتی جنین و مادر آسیب زیادی میرساند. پس باید قبل از آن، با همسرتان صحبت کنید که در دوران حاملگی دعوا نداشته باشید و مشکلاتتان را به درستی حل کنید.
در دوران بارداری افراد دیگری نیز برای حمایت و کمک به شما باید در دسترس باشند
قبل از دوران حاملگی و در حین آن حتما از حمایتهای اطرافتان استفاده کنید. از خانواده و دوستانتان کمک بگیرید و حمایت دریافت کنید تا بتوانید این دوران را به خوبی بگذرانید.
آیا من و همسرم آمادگی بچه دار شدن را داریم؟
برای اینکه متوجه شوید آیا برای بچهدار شدن آماده هستید یا خیر، میتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید. پاسخ شما، میزان آمادگی شما را تعیین میکند.
ارتباط تان با همسرتان چگونه است؟
شما و همسرتان چگونه مشکلاتتان را حل میکنید؟ چقدر با هم دعوا و بحث میکنید؟ چقدر یکدیگر را دوست دارید؟ کیفیت رابطه شما بسیار زیاد تعیین میکند که آیا شما آمادگی باردار شدن را دارید یا خیر. پس روی مشکلات و کیفیت رابطهتان کار کنید و هر زمان که یاد گرفتید چگونه میتوانید یکدیگر را دوست داشته باشید و چگونه باید مشکلاتتان را به روش درست حل کنید، میتوانید بچهدار شوید.
آیا علاقه به بچه دار شدن دارید؟
چرا میخواهید بچهدار شوید؟ برخی از افراد فکر میکنند که با بچهدار شدن، مشکلات زندگی مشترکشان تمام میشود و میتوانند با بچهدار شدن زندگیشان را نجات بدهند، در حالی که با آمدن فرزند به زندگی، زن و مرد ممکن است مشکلات و اختلافات بیشتری را داشته باشند در زمینه تربیت فرزند، به علاوه وجود مشکلات زیاد بین زن و شوهر، به فرزند آسیب میزند چون جو خانواده را خراب میکند.
پس برای بچهدار شدن، باید زن و مرد ارتباط با کیفیت و خوبی با هم داشته باشند. پس دلایلی که در ذهنتان دارید را بررسی کنید که آیا درست است یا خیر؟ آیا فکر میکنید هر زوجی که با هم ازدواج میکنند حتما باید بچهدار شوند؟ این طرز تفکر نیز اشتباه است چون هر زوجی آمادگی تربیت فرزند را ندارد.
دیدگاه های شما و همسرتان نسبت به بچه دار شدن چگونه است؟
آیا شما و همسرتان هر دو بچه میخواهید؟ اگر همسرتان بچه نمیخواهد، نمیتوانید بدون رضایت او بچهدار شوید چون در این صورت او سهم خود را در تربیت فرزند به خوبی انحام نمیدهد. ابتدا باید او را به روش درست راضی کنید و بعد به فکر بچهدار شدن باشید. سبک تربیتی شما و همسرتان یکسان است؟
یعنی هر دو میخواهید معیارها و ارزشهای مشترکی را به فرزندتان منتقل کنید؟ به نظر شما و همسرتان، پدر و مادر هر کدام چه نقشی در تربیت و آینده فرزند دارند؟ آیا قبول دارید که پدر و مادر هر دو نقش دارند یا به اشتباه فکر میکنید تنها کسی که بچه را تربیت و بزرگ میکند، مادر است؟
آیا از نظر مالی آمادگی بچه دار شدن را دارید؟
بچهدار شدن پرهزینه است. آیا میتوانید از پس هزینههای آن بر بیایید؟ میتوانید آینده فرزندتان را تا حدودی تامین کنید؟
این سوالات را بررسی کنید و به آنها پاسخ بدهید تا بتوانید میزان آمادگیتان بسنجید.
کلام آخر
بچهدار شدن یک تصمیم بزرگی است که باید با دقت گرفته شود. قبل از بچهدار شدن باید ابتدا آمادگی خود و همسرتان را بسنجید و بعد تصمیم بگیرید. این آمادگی شامل آمادگی جسمی، احساسی و روانی، مالی و سنی است.