بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
بنر
ترک منزل توسط زوجین (زن یا مرد) چه عواقب و پیامدهای قانونی دارد؟ مهم ترین و اصلی ترین وظیفه زن و شوهر، حسن معاشرت است. یعنی زن و شوهر موظف هستند طبق شرایطی که قبلاً از آن مطلع شده اند، با یکدیگر زندگی کنند. حال اگر بنا به هر دلایلی زن یا مرد منزل مورد سکونت خود را ترک کنند، عواقب و پیامدهای قانونی گریبان گیر آن ها خواهد شد. در ادامه به پیامدها و عواقب قانونی ترک منزل توسط زوجین (زن و مرد) می پردازیم.

ترک منزل توسط زوجین (زن یا مرد) چه عواقب و پیامدهای قانونی دارد؟

ترک منزل توسط زوجین (زن یا مرد) چه عواقب و پیامدهای قانونی دارد؟

به طور کلی ترک منزل توسط زوجین (زن یا مرد) هر کدام عواقب و پیامدهای قانونی خاص خود را به دنبال خواهد داشت. در این مطلب به بیان عواقب و مواد قانونی پیرامون ترک منزل توسط زوج (مرد) و ترک منزل توسط زوجه (زن) می پردازیم. 

الف: عواقب و پیامدهای قانونی ترک منزل توسط مرد (زوج)

1-مطابق بند 1 ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی اصلاحی ۱۳۸۱/۰۴/۲۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام، ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت ۶ ماده متوالی یا ۹ ماه متناوب در مدت یکسال بدون عذر موجه از موارد عسر و حرج زوجه محسوب می شود و زن می تواند تقاضای طلاق کند.

۲ – مطابق بند شماره ۸ شروط چاپی عقد نامه (سند ازدواج) – به شرط امضا مرد –اگر زوج بدون عذر موجه زندگی مشترک را ترک کند حتی کمتر از ۶ ماه متوالی  و یا ۶ ماه متوالی زندگی مشترک را ترک کند. از مواردی است که در صورت اثبات و پذیرش در دادگاه زن وکیل مرد در طلاق خواهد شد.

۳- ترک زندگی توام با نپرداختن نفقه مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده وصف کیفری دارد و زوجه می تواند به استناد به آن شکایت ترک انفاق کند

ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده : هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می ‌ شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و درصورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می ‌ شود.

ترک منزل توسط زوجین (زن یا مرد) چه عواقب و پیامدهای قانونی دارد؟

ب: عواقب و پیامدهای قانونی ترک منزل توسط زن (زوجه)

مطابق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن بایستی در منزلی که شوهر تعیین می کند سکونت داشته باشد مگر آنکه اختیار تعیین مسکن به زن داده شده باشد.

بنابراین ترک منزل بدون عذر موجه از سوی زن موجب ناشزه شدن او خواهد شد. موارد عذر موجه زن برای ترک منزل در ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی ذکر شده است.

ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی: اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می‌تواند مسکن علیحده اختیار کند‌ و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌ عهده شوهر خواهد بود.

ترک منزل توسط زوجین (زن یا مرد) چه عواقب و پیامدهای قانونی دارد؟

تبعات ترک منزل توسط زن و ناشزه شدن او را برشمرید؟

  • تعلق نگرفتن نفقه به او
  • امکان دادن اجازه ازدواج مجدد به شوهر در صورت طی مراحل قانونی دادخواست ازدواج مجدد
  • بسیار دشوار شدن طلاق از جانب زوجه در صورت مخالفت شوهر
  • ولی مهریه با وجود ناشزه شدن زوجه به او تعلق می گیرد


به این مطلب امتیاز دهید:
برای رای دادن اولین نفر باشید

نظرات شما:

عناوین جذاب امروز